EPDermaCare Voucher
Κυμβαλοθεραπεία Αρκετοί αρχαίοι πολιτισμού όπως είναι της Ινδίας, της Ανατολής, της Αφρικής, της Ευρώπης, της Αυστραλίας ακόμη και της Αμερικής χρησιμοποιούσαν την μουσική και κυρίως τον ήχο σαν ένα μέσο θεραπείας. Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας και οι Σαμάνοι της Αμερικής στις διάφορες τελετές τους, έκαναν χρήση του φωνητικού τονικού ήχου και επαναλαμβανόμενες δονήσεις με σκοπό την εξισορρόπηση του πνεύματος. Τα “όργανα” αυτά φτιάχνονται από φυσικά υλικά. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον ήχο με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρουν να συντονίζουν τα τσάκρας.   Τα μεταλλικά δοχεία διαδόθηκαν ευρέως τον 11ο αιώνα π.Χ. παρ’ όλο που οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν από το 6οπ.Χ. μεταλλικές καμπάνες για την παραγωγή ήχου. Την εποχή, δε, του Κομφούκιου, οι βασιλείς πίστευαν ότι οι ήχοι έχουν προέλευση από τον ουρανό και σκοπό να επιρρεάσουν την καρδιά.   Σήμερα, στην Ιαπωνία τα κύμβαλα χρησιμοποιούνται στους ναούς και τα χτυπάνε με μικρά ξυλάκια. Έχουν μικρό μέγεθος, είναι φτιαγμένα από χρυσό και έχουν λεπτά τοιχώματα.   Σύμφωνα με την παράδοση τα κύμβαλα αποτελούνται από 7 μέταλλα καθένα εκ των οποίων εκπροσωπεί και έναν από τους παρακάτω πλανήτες:  
  1. Χρυσός - Ήλιος
  1. Ασήμι - Σελήνη
  1. Υδράργυρος - Ερμής
  1. Χαλκός - Αφροδίτη
  1. Σίδηρος - Άρης
  1. Κασσίτερος - Δίας
  1. Μόλυβδος - Κρόνος
  Οι σιδηρουργοί της εποχής ζέσταιναν τα μέταλλο και μετά το έχυναν πάνω σε μια πέτρα. Όταν αυτό κρύωνε, το σφυρηλατούσαν και του έδιναν σχήμα. Κάθε μέταλλο είχε τον δικό του χαρακτηριστικό ήχο.   Ένας παλλόμενος ήχος επιρρεάζει ξεχωριστά και διαφορετικά κάθε όργανο με συνέπεια το σώμα και η συνείδηση να έρχονται σε μια ισορροπία και έχει σαν αποτέλεσμα την αρμονία και την θεραπεία του ανθρώπου.   Οι θιβετιανές καμπάνες και τα κύμβαλα των Ιμαλαΐων ασκούν επιρροή  στο νευρικό σύστημα. Κάποιοι λένε ότι όσο πιο αργός είναι ο ρυθμός, τόσο αυξάνεται η ταχύτητα της εσωτερικής ενέργειας.   Ο άνθρωπος, με την βοήθεια του ήχου, είναι ικανός να φτάσε σε διάφορα συνειδησιακά επίπεδα. Τα θιβετιανά κύμβαλα και το γκονγκ, γεμίζουν τον άνθρωπο από ειρήνη και χαλάρωση.   Τα κρυστάλλινα κύμβαλα παράγουν έναν παλμικό ήχο που έχει την ικανότητα να συντονίζει τα τσάκρας, τα οστά και τα όργανα του σώματος, παρ’ όλο που καθένα από αυτά έχει διαφορετική συχνότητα. Επίσης τα κρυστάλλινα κύμβαλα μπορούν να μεταφράσουν τον ήχο σε χρώμα και έτσι α επιρρεάσουν τόσο την συνείδηση όσο και την ψυχολογία του ατόμου. Επιρρεάζονται και διάφορα μέρη του εγκεφάλου τα οποία εκκρίνουν ορμόνες και κάποιες νευροχημικές ουσίες που ελαττώνουν τον πόνο, βοηθούν την δημιουργικότητα και την απαλλαγή από εθισμούς.   Κάθε μέταλλο έχει αντιστοιχία και σε ένα τσάκρα:  
  1. 1ο τσάκρα - Σίδηρος
  1. 2ο τσάκρα - Χαλκός
  1. 3ο τσάκρα - Ορείχαλκος
  1. 4ο τσάκρα - Κασσίτερος
  1. 5ο τσάκρα - Υδράργυρος
  1. 6ο τσάκρα - Άργυρος
  1. 7ο τσάκρα - Χρυσός
  Τα κύμβαλα μπαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα όπου ο θεραπευτής τα χτυπάει με σκοπό την δημιουργία ήχου και δονήσεων οι οποίοι δρουν θεραπευτικά και ευεργετικά τόσο στην αρμονία όσο και την υγεία του ατόμου.   Τα οφέλη που έχει η κυμβαλοθεραπεία είναι:  
  1. Αναζωογονεί τον οργανισμό.
  1. Χαλαρώνει,
  1. Διώχνει εντάσεις, άγχος και στρες.
  1. Βελτιώνει τις λειτουργίες του οργανισμού.
  1. Δρα αποτελεσματικά στο νευρικό σύστημα.
  1. Καταπραΰνει μυϊκούς πόνους και πόνους στη μέση.
  1. Βοηθά άτομα τα οποία υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά και τη χολή.
  1. Αντιμετωπίζει προβλήματα των αρθρώσεων.
  1. Στην εγκυμοσύνη μετά τον 7ο μήνα.
  1. Στη λειτουργία των ωοθηκών.
  1. Στην καρδιακή αρρυθμία.
  1. Στις αϋπνίες.
  1. Στο αναπνευστικό σύστημα.
  1. Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, την δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα.
  1. Βοηθάει στην εναρμόνιση του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος, και τέλος
  1. Βοηθάει στην εναρμόνιση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του σώματος.
      Χαράλαμπος Καλλίνικος Φυσικοθεραπευτής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ