
Ένα νηστίσιμο πιάτο που συνδυάζει τα όσπρια με τα χόρτα. Για πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση μπορείτε να γκρατινάρετε λίγο τα ρεβύθια και το σπανάκι στο φούρνο με λίγη τριμμένη φρυγανιά από πάνω.
Συστατικά:
1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
½ κιλό ρεβίθια
½ λεμόνι
αλατι και πιπέρι
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 8 ώρες. Στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ρεβύθια για 45 περίπου.
- Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Ζεματίζουμε το σπανάκι και στρώνουμε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
- Στραγγίζουμε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
- Προσθέτουμε το ζωμό των ρεβιθιών και τ’ αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.
Πηγή: http://www.gourmed.gr
Αξιολογήστε το Άρθρο