Οφέλη του deep tissue massage Οφέλη του deep tissue massage Διάφορες ματιές   Η «δυτική» ματιά Κατά τη Δυτική άποψη της οστεοπαθητικής, το Deep Tissue Massage είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις χρόνιας σύσπασης και έντασης των μυών. Τα αίτια των ενοχλήσεων και των πόνων που νιώθουμε προέρχονται από «κρυμμένες», κυρίως μικρότερες μυϊκές ομάδες του σώματός μας, (trigger points)οι οποίες βρίσκονται καλά προστατευμένες κάτω από μεγαλύτερες (όπως στην περιοχή του λαιμού, της πλάτης, της μέσης, των ώμων για παράδειγμά).   Τα trigger Points είναι εντοπισμένες περιοχές ευαισθησίας (οζίδια), στις βαθύτερες στοιβάδες του μυ, ο ερεθισμός των οποίων με μηχανική πίεση προκαλεί πόνο που συνήθως αντανακλάται σε άλλες συγκεκριμένες περιοχές. Γενικά:
  • προκαλούν βράχυνση στο μυ με αποτέλεσμα τον περιορισμό εύρους κίνησης
  • εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος,
  • περιορίζουν τη μυϊκή ευλυγισία
  • προκαλούν πόνο και φλεγμονή
  Η «ανατολική» ματιά   Η αντίπερα όχθη αντιμετωπίζει κάθε σωματικό σύμπτωμα ως αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών. Για παράδειγμα ένα έντονο συναίσθημα θυμού και πίεσης μετά από λογομαχία (στη δουλειά ,τη σχέση, την οικογένεια) μπορεί να μην εκφραστεί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το ασυνείδητο σώμα(φυτικό νευρικό σύστημα) να κάνει ήδη τη σύσπαση για να εμποδίσει την πράξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τη σύσπαση στο πίσω μέρος των δελτοειδών για να συγκρατήσει τα χέρια πίσω στη διάρκεια του θυμού. Συγκρατώντας τις μη εκφρασμένες συγκινήσεις μέσα σε σφιχτούς μυς, περιορίζουμε τη βίωση των αρνητικών καταστάσεων, ωστόσο δημιουργούμε ένα μόνιμο «κλουβί» που μας εμποδίζει να εκφραστούμε και να βιώσουμε την ευτυχία. Το σύστημά μας δε διαχωρίζει τα συναισθήματα τόσο σε «θετικά» και «αρνητικά», όσο σε εκφρασμένα και κατασταλμένα. Απωθημένη στους μυς και τους ιστούς οργή είναι το ίδιο επικίνδυνη για την ισορροπία μας όσο η κατασταλμένη στην κοιλιά λαχτάρα και ελπίδα. Είναι η καταστολή που κάνει αρνητικό ένα συναίσθημα, και όχι η «ηθική» και «πνευματική» του διάσταση. Κατά την Αγιουβέρδα, το πανάρχαιο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας, με τις βαθιές πιέσεις μας δίνονται περισσότερα εργαλεία να απελευθερώσουμε εντάσεις και να επαναφέρουμε το σώμα πλησιέστερα στην αρχική του ισορροπία. Ανοίγουμε χώρο στους ιστούς και κατ` επέκταση στα όργανα που αντιστοιχούν σε κάθε περιοχή. Κατά μία έννοια, αγγίζουμε βαθύτερα όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή του θεραπευόμενου. Αυτό έχει σαν σκοπό την επαναφορά και διατήρηση της ισορροπίας σώματος, ψυχής και πνεύματος. Σε καθαρά σωματικό επίπεδο, δουλεύοντας μ αυτό τον τρόπο, μπορούμε σταδιακά να «ξεφορτώσουμε» το σύστημα από το σωματικό αποτέλεσμα του μακροχρόνια απωθημένου συναισθηματικού φορτίου.   ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φυσικοθεραπευτής – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ