Απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία εγκαύματος είναι η ζελατίνη. Βυθίζουμε, τη ζελατίνη μέσα σε καυτό νερό, προσέχοντας να μη μπει καθόλου νερό μέσα στο φάκελό της, γιατί θα καταστραφεί το προϊόν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε σιγα σιγά μέχρι να λιώσει.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το νερό και με την βοήθεια της σπάτουλας απλώνουμε μια ποσότητα επάνω στο πρόσωπο, φροντίζοντας όμως το άπλωμα να μην είναι λείο, αλλά να δημιουργεί εξογκώματα. Τα εξογκώματα αυτά θα παίξουν το ρόλο των κύστεων με υγρό που δημιούργησε το έγκαυμα. Πουδράρουμε με διάφανη πούδρα με την βοήθεια του χοντρού πινέλου, μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι η ζελατίνη έχει στεγνώσει.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινέλο και διάφορα χρώματα κραγιόν αρχίζουμε να μακιγιάρουμε τη ζελατίνη, χρησιμοποιώντας σκούρα χρώματα στις εσοχές και αφήνουμε τα εξογκώματα μόνο με πούδρα, ή τα μακιγιάρουμε με κίτρινη σκιά.
Σε περίπτωση που θέλουμε να δείξουμε οτι το έγκαυμα είναι μεγάλου βαθμού κα πρόσφατο, περνάμε τις εσοχές με ψεύτικο αίμα πάνω από το κραγιόν. Με ροζ σκιά, μπλε και μοβ, μπορούμε να μακιγιάρουμε το υπόλοιπο σημείο του προσώπου γύρω – γύρω, οπού δεν είναι καλυμμένο με ζελατίνη, για να προσδώσουμε την όψη ερεθισμού.
Ζάρπα Ευαγγελία
Πτυχ. Αισθητικής - Κοσμητολογίας
Πηγές: make up Εκδόσεις Μαλλιάρη
Σημειώσεις ΤΕΙ "Τεχνικές Ψιμμυθίωσης"
Αξιολογήστε το Άρθρο