Μακιγιάζ Κλόουν Η λέξη κλόουν προέρχεται απο την αγγλική γλώσσα και χρησιμοποιείται διεθνώς. Σημαίνει το κωμικό πρόσωπο κάποιου έργου ή κάποιου περιοδεύοντα θιάσου, που κάνει αστείες κινήσεις και σκαρώνει φάρσες για να κάνει το κοινό να γελά. Κατά τον 19ο αιώνα τα πρόσωπα αυτά ήταν βουβά και πραγματοποιούσαν αστείες επικίνδυνες ακροβασίες, ταχυδακτυλουργείες, εξημέρωση άγριων αλόγων κλπ. Η διαδικασία εφαρμογής του μακιγιάζ Το πρώτο βήμα στο σχεδίασμα του μακιγιάζ του κλόουν είναι να αποφασίσουμε τι είδους κλόουν θέλουμε, όπως λυπημένο, ευτυχισμένο, κομψό, δειλό, φιλίποπτο ή ματαιόδοξο. Για έναν λυπημένο κλόουν πχ τα φρύδια και οι γωνίες του στόματος και των ματιών θα κλείνουν προς τα κάτω. Ένας ευτυχισμένος κλόουν θα έχει τις γωνίες του στόματος στραμμένες προς τα πάνω. Εαν ο κλόουν είναι αλήτης θα πρέπει να ζωγραφίσουμε στο πρόσωπό του γένια τριών ημερών. Χρησιμοποιούμε άσπρο χρώμα ως βάση. Μπορούμε να φτιάξουμε βολβώδεις μύτες από λάτεξ, ή α αγοράσουμε έτοιμες. Τα μαλλιά πρέπει να εναρμονίζονται με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Μακιγιάζ  "χαρούμενος κλόουν"

Τα βασικά χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε στο μακιγιάζ αυτό είναι το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο. Τα υπόλοιπα χρώματα είναι προσωπικής επιλογής. Μπορεί να είναι το μπλέ, το πράσινο, το χρυσό, το κίτρινο κλπ. Πριν απο οποιαδήποτε εργασία καλο θα είναι να σχεδιάσουμε στο πρόσωπο του μοντέλου μας τα χαρακτηριστικά του κλόουν με λευκό μολύβι. Αυτό το κάνουμε γιατί είναι δύσκολο να διορθώσουμε με τα χρώματα της υδάτινης βάσης. Σε στεγνό και καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το λευκό χρώμα με νωπό σφουγγαράκι λάτεξ ή χοντρό πινέλο , όπως πχ το πινέλο που χρησιμοποιούμε για το ρουζ. Περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και ξεκινάμε πρώτα απο το μέτωπο με το λεπτό πινελάκι , όπως πχ του περιγράμματος των ματιών , να δημιουργούμε ρυτίδες με ανοδική πορεία και καμπυλωτά καλοσχεδιαςμένα φρύδιαμε μαύρο χρώμα. Χρωματίζουμε τα άνω βλέφαρα μέχρι και τα φρύδια με το χρώμα της αρεσκείας μας και με το ίδιο χρώμα δημιουργούμε ένα τρίγωνο στο κάτω βλέφαρο , που το γεμίζουμε. Ιδιαίτερη επιμέλεια θέλουν τα περιγράμματα των ματιών που θα κάνουμε με μαύρο χρώμα και λεπτό πινελάκι. Στη συνέχεια γεμίζουμε το στόμα με κόκκινο χρώμα . Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσέξουμε να μη βγει το κόκκινο χρώμα πάνω στο λευκό σχεδόν δεν διορθώνεται. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε πρώτα με το μικρό πινελάκι και να κάνουμε ένα περίγραμμα με κόκκινο χρώμα και μετά να χρησιμοποιήσουμε το λάταξ σφουγγαράκι ή το χοντρό πινέλο. Όταν στεγνώσει το κόκκινο χρώμα του στόματος, πάλι με λεπτό πινέλο κάνουμε μαύρο πε΄ριγραμμα. Δύο κύκλοι κόκκινοι δίνουν στα ζυγωματικά χαρούμενη όψη στον κλόουν. Όσον αφορά την μύτη, εαν δεν έχουμε πτομυθευτεί έτοιμη απο το εμπόρειο και είναι αδύνατον να φτιάξουμε μια μόνοι μας απο λάτεξ, τότε θα στολίσουμε την άκρη της μύτης με ένα κόκκινο κύκλο που θα τν γεμίσουμε με κόκκινο χρώμα. Όταν στεγνώσει το μακιγιάζ μας, μπορούμε να ψεκάσουμε το πρόσωπο με ένα σταθεροποιητικό πτοϊόν που θα βρούμε στα καταστήματα καλλυντικών θεάτρου και στην συνέχεια να ψεκάσουμε το πρόσωπο με χρυσόσκονη σε μορφή σπρέϋ. Κολλάμε ψεύτικες βλεφαρίδες και προσαρμόζουμε την περούκα του κλόουν.  

Μακιγιάζ "Λυπημένου κλόουν"

Σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του λυπημένου κλόουν με λευκό μολύβι στο πρόσωπο του μοντέλου μας. Με προσοχή και με λευκό χρώμα γεμίζουμε τα άδεια σημεία του προσώπου και περιμένουμε να στεγνώσει το χρώμα. Με λεπτό πινελάκι και μαύρο χρώμα δημιουργούμε τις ρυτίδες του μετώπου και τα φρύδια με καθοδκή πορεία. Με το χρώμα της αρεσκείας μας βάφουμε τα άνω βλέφαρα μέχρι και τα φρύδια. Στο κάτω βλέφαρο δημιουργούμε ένα τρίγωνο που το γεμίζουμε με το ίδιο χρώμα. Τοποθετούμε ψεύτικες βλεφαρίδες μόλις στεγνώσει το χρώμα. Οι βλεφαρίδες που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι μαύρες ή έγχρωμες ή ακόμη και πολύχρομες και μπορούμε να τις προμυθευτούμε από καταστήματα με καλλυντικά θεάτρου. Με το λεπτό πινελάκι και με το μαύρο χρώμα κάνουμε τα πριγράμματα των ματιών. Με το κόκκινο χρώμα και με λετό πινελάκι στην αρχή, δημιουργούμε το στόμα που οι άκρες των χειλιών πρέπει να είναι πεσμενες ωστέ να δίνει λυππημένη όψη στον κλόουν. Δυο κύκλοι γεμισμένοι με κόκκινο χρώμα στα ζυγωματικά είναι απαραίτητοι. Τέλος , εαν δεν έχουμε μύτη, ζωγραφίζουμε την άκρη της μύτης του μοντέλου μας με κόκκινο χρώμα. Ψεκάζουμε με σταθεροποιητικό σπρέϋ το πρόσωπο και σε λίγα δευτερόλεπτα ψεκάζουμε ξανά το πρόσωπο με χρυσόσκονη σε μορφή σπρέϋ. Τέλος τοποθετούμε την περούκα.

Μακιγιάζ  "Αλήτης κλόουν"

Το μακιγιάζ του <<αλήτη κλόουν>> είναι αρκετά διαφοροποιημένο απο τα προηγούμενα. Σε στεγνό και καθαρό πρόσωπο σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του με λευκό μολύβι. Στη συνέχεια με λευκό χρώμα βάφουμε τα μάτια μέχρι και τα φρύδια. Με λεπτό πινελάκι και μαύρο χρώμα κάνουμε τα περιγράμματα των ματιών και δημιουργούμε καμπυλωτά φρύδια. Στο κάτω βλέφαρο και με λευκό χρώμα κάνουμε ένα αστεράκι με μαύρο περίγραμμα. Εαν δεν έχουμε μύτη ζωγραφίζουμε την άκρη της μύτης του μοντέλου μας με κίκκινο χρώμα. Στη συνέχεια γεμίζουμε το σχέδιο του στόματος με κόκκινο χρώμα και με λεπτό πινελάκι και λευκό χρώμα κάνουμε το περίγραμμα. Με το ειδικό σφουγγαράκι και με γκρι σκιά δημιουργούμε γένια στις παρειές. Τέτοια σφουγγαράκια έχουν τα καταστήματα με είδη μακιγιάζ θεάτρου. Δεν βάζουμε λευκή βάση στο πρόσωπο του <<αλήτη κλόουν>>. Το μακιγιάζ γίνεται κατευθείαν πάνω στο δέρμα. Επίσεις δεν βάζουμε περούκα, αλλά προτειμούμε ένα ιδιαίτερο αστείο καπέλο.   Παπαθανασίου Δ. – Λαμπροπούλου Α. – Νταβιγλάκης Ζ.
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ