Λεβάντα Η λεβάντα (Lavandula Vera) έχει το πιο ευγενές άρωµα από τα υπόλοιπα είδη λεβάντας και τις περισσότερες σχεδόν ευεργετικές ιδιότητες. Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Είναι φυτό πολυετές,  ποώδες  και  θαµνώδες  µε  γκριζοπράσινα  φύλλα,  τα οποία καλύπτονται από λευκό τρίχωµα και µπλε ή µοβ άνθη που βρίσκονται στην κορυφή των βλαστών διαταγµένα σαν στάχυα. Υπάρχουν περίπου 28 είδη λεβάντας, ιθαγενή των θερµών εύκρατων περιοχών, από τις Καναρίους νήσους µέχρι την Ινδία, όµως απαντούν κυρίως στις χώρες της Μεσογείου. Φυτρώνει σε υψώµατα και βουνά από 700 µέχρι 1800 µέτρα και ανθίζει από τον Ιούλιο µέχρι τον Αύγουστο.   ∆ραστικές ουσίες   Είναι άχρωµο ή κίτρινου χρώµατος πτητικό έλαιο και περιέχει περισσότερα από 40 συστατικά, κουµαρίνες, τανίνες, τριτερπενοειδή και ουρσολικό οξύ.   Ιδιότητες   Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας είναι αναρίθµητες και αυτό εν µέρει οφείλεται, στην ιδιαίτερα σύνθετη χηµική σύσταση του αιθέριου ελαίου της. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγµονώδεις, αντιµικροβιακές, αρωµατικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.   Χρήσεις   Λόγω του απολαυστικού αρώµατός της, η λεβάντα έχει βρει ευρεία εφαρµογή σε αρώµατα και καλλυντικά (λοσιόν, κρέµες, αποσµητικά, σαπούνια). Το αιθέριο έλαιό της χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα σε λάδια για µασάζ και για χαλαρωτικά λουτρά. Το νερό λεβάντας, που φτιάχνεται από το αιθέριο έλαιό της, χρησιµοποιείται σαν τονωτικό για λεπτά και ευαίσθητα δέρµατα και για την γρήγορη αναγέννηση των κυττάρων. Εφαρµοζόµενη µέσα από κρέµες, οι αντισηπτικές ιδιότητες της λεβάντας δρουν σαν ένα µέσο    αντιµετώπισης    της    ακµής.    Χρησιµοποιείται    και    σε σκευάσµατα για τα µαλλιά καθώς αντιµετωπίζει την πιτυρίδα και την λιπαρότητα.   Ιωάννα Χαλιμούρδα Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ