Αιθέριο έλαιο Μύρο Αιθέριο έλαιο Μύρο (Commiphora myrrha) Ανήκει στην οικογένεια Burseraceae.   ~µειώνει τις φλεγµονές ~αντισηπτικό ~βοηθά στην πήξη του αίµατος ~καταπραΰνει τη νευρικότητα ~επουλώνει τις πληγές ~βοηθά την απέκκριση βλέννας ~καταστρέφει µύκητες ~βοηθά τον ύπνο ~τονώνει το στοµάχι ~βοηθά την έµµηνο ρύση   Το µύρο είναι θάµνος ή µικρό δέντρο µε ροζιασµένα κλαδιά, αρωµατικά φύλλα και λευκά άνθη. Εγκοπές στο φλοιό του κορµού παράγουν µια κίτρινη ρητίνη που σκληραίνει και παίρνει τη µορφή κόκκινων-καφέ    ‘δακρύων’,    ενώ    το    αιθέριο    έλαιο    του    µύρου προέρχεται από αυτές τις ρητίνες µε απόσταξη υδρατµών. Προέρχεται από τις χώρες Σοµαλία, Υεµένη, Αιθιοπία. Χαρακτηρίζεται από πικρές, πικάντικες, βαλσαµικές χαµηλές νότες    και    ρητινώδες    υπόχρωµα,    που    θυµίζει    φάρµακο    και καπνισµένο ξύλο. Το όνοµά του σηµαίνει πικρός, έχει καφέ σκούρο χρώµα και είναι παχύρρευστο. Αναµειγνύεται καλά µε τα άλλα αιθέρια έλαια ρητινών, µε το τριαντάφυλλο,    το    σανταλόξυλο,    το    θυµάρι,    τη    λεβάντα,    το κυπαρίσσι. Αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την αντιµετώπιση την µυκητίασης των ποδιών. Είναι καλό για τα χρόνια έλκη, τις µολύνσεις των ούλων, και µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως βαφή. Είναι   ηρεµιστικό,  αποχρεµπτικό,    θεραπεύει    το  βήχα    και   το κρυολόγηµα. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Σε ψυχολογικό επίπεδο εµπνέει γαλήνη και ειρήνη. Είναι κατάλληλο για ώριµες, κουρασµένες επιδερµίδες, µε ρυτίδες,    ξηρές    και    αφυδατωµένες.    Είναι    αναζωογονητικό    και αντιφλεγµονώδες. Προστίθεται σε κρέµες χεριών και σε δερµατικές παθήσεις που έχουν φλεγµονές.   Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής Κάτοχος κρατικής πιστοποίησης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ