Πρόσθετα στα τρόφιμα Ε

Οι χρησιμοποιούμενες πρόσθετες ύλες τροφίμων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγράφονται υποχρεωτικά στη συσκευασία των τροφίμων. Επειδή όμως οι ονομασίες τους είναι πολλές φορές πολυσύλλαβες, χρησιμοποιούνται συχνά περισσότερες της μιας πρόσθετες ύλες και οι ονομασίες τους διαφέρουν στις χώρες της ΕΕ, έχει αποφασιστεί η κωδικοποίησή τους. Έτσι, όλες οι πρόσθετες ύλες χαρακτηρίζονται με έναν τριψήφιο…

Γαλακτωματοποιητές – ρυθμιστές οξύτητας

Οι γαλακτωματοποιητές, τα πηκτικά μέσα και οι σταθεροποιητές επιτρέπουν το σχηματισμό ή την διατήρηση ομοιογενούς μείγματος δύο ή περισσότερων συστατικών που δεν αναμειγνύονται π.χ. το λάδι και το νερό σε ένα τρόφιμο. Τα πρόσθετα αυτής της κατηγορίας προσφέρουν στα τρόφιμα την επιθυμητή συνεκτικότητα. Παράδειγμα είναι η μονολαυρική πολυοξυαιθυλενοσορβιτάνη (Ε432). Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε…

Ενισχυτικά γεύσης

Οι ενισχυτές ή αλλιώς τα ενισχυτικά γεύσης και τα βελτιωτικά γεύσης : ενισχύουν την υπάρχουσα γεύση ή / και οσμή του τροφίμου. Παράδειγμα αποτελεί το γλουταμινικό οξύ (Ε620). Είναι βελτιωτικό γεύσης και συναντάται σε σάλτσες, σούπες και προμαγειρευμένα τρόφιμα. Ευρεία χρήση αυτού του οξέος και των αλάτων του γίνεται στην Κίνα, το σχετικό μάλιστα σύνδρομο…

Γλυκαντικά

Τα γλυκαντικά χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν γλυκιά γεύση στα τρόφιμα ή ως επιτραπέζια γλυκαντικά. Η χρήση γλυκαντικών υλών αντί της ζάχαρης είναι δικαιολογημένη για την παραγωγή τροφίμων μειωμένων θερμίδων, τροφίμων που δεν προκαλούν τερηδόνα ή τροφίμων χωρίς προσθήκη ζάχαρης για την παράταση του χρόνου διατήρησης χάρις στην αντικατάσταση της ζάχαρης, καθώς και για την παραγωγή…

Χρωστικές Ε

Οι χρωστικές είναι πρόσθετες ύλες οι οποίες προσθέτουν ή αποκαθιστούν το χρώμα ενός τροφίμου που έχει χαθεί κατά την επεξεργασία του. Παράδειγμα αποτελεί το λυκοπένιο (Ε160d). Ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.   Απαντάται στις τομάτες, στις οποίες προσδίδει το κόκκινο χρώμα. Από πρόσφατες έρευνες προκύπτει ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην…

Πρόσθετα τροφίμων

Τα πρόσθετα τροφίμων περιέχονται στα περισσότερα (αν όχι σ’ όλα) τα συσκευασμένα τρόφιμα και στο ευρύ κοινό είναι γνωστά ως συντηρητικά. Αν ανατρέξετε στα συστατικά που απαρτίζουν κάθε φορά ένα τρόφιμο ακριβώς από κάτω θα διαβάσετε λέξεις όπως ασκορβικό οξύ ή νάτριο, οξικό οξύ, θειώδη, γλουταμινικό οξύ, κ.α.   Τα συντηρητικά ή πιο σωστά πρόσθετα…

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας,
με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)