Συντήρηση τροφίμων
Επεξεργασία τροφίμων Η επεξεργασία των τροφίμων γίνεται για τους εξής λόγους: α) για συντήρηση, συσκευασία και αποθήκευση των τροφίμων (π.χ. κονσερβοποίηση) β) για παρασκευή νέων τροφίμων και προσθήκη ενισχυτικών γ) για προετοιμασία έτοιμων τροφίμων Το πιο ενδιαφέρον υγρό τρόφιμο είναι το γάλα και γι’ αυτό οι περισσότερες μελέτες έχουν στραφεί γύρω από αυτό. Ενημερωθείτε για…
Υλικά συσκευασίας
Γυάλινοι περιέκτες Το κοινό γυαλί αποτελεί το 90% της παγκόσμιας παραγωγής γυαλιού που χησιμοποιείται για την κατασκευή περιεκτών τροφίμων για τους οποίους δεν απαιτείται αυξημένη αντοχή σε διαλύματα οξέων και υψηλές θερμοκρασίες θέρμανσης. Το γυαλί δεν είναι ούτε υγρό ούτε στερεό, αλλά βρίσκεται στη λεγόμενη υαλώδη κατάσταση κατά την οποία τα δομικά του μόρια…
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το μαγείρεμα
Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιοι απλοί κανόνες και συμβουλές ώστε να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε ασφαλή τρόφιμα. Ασφάλεια τροφίμων κατά την αγορά Οι καταναλωτές ενδείκνυται να: αγοράζουν κονσέρβες και δοχεία χωρίς εμφανή ελαττώματα, όπως ραγίσματα, οξειδώσεις, κτυπήματα ελέγχουν τα αυγά ανοίγοντας την χάρτινη συσκευασία για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν σπασμένα ή ραγισμένα αυγά …
Σωστό και υγιεινό μαγείρεμα
Η προετοιμασία των τροφίμων σε μερίδες μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο της μικροβιακής ανάπτυξης, επειδή επιτυγχάνεται ταχύτερη μεταβολή της θερμοκρασίας του προϊόντος και περιορίζεται ο χρόνος έκθεσης του σε θερμοκρασίες κατάλληλες για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Κατά την απόψυξη των κατεψυγμένων τροφίμων, πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας Ενημερωθείτε για το πως…
Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας,
με τον πιο φυσικό τρόπο.
Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)