EPDermaCare Voucher

Σολωμός με πικάντικες φακές και φασολάκια

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Σολωμός με πικάντικες φακές και φασολάκια Υλικά συνταγής   2 κ.σ. ελαιόλαδο , 2 καρότα , 1 κρεμμύδι, 1 κλωνάρι σέλερι, 1 σκ. σκόρδο,  1 καυτερή πιπέρια, 1 κ.γ. κόλιανδρο, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πάστα κάρυ, αλάτι - πιπέρι, 2½ φλ. φακές, 250 γρ. φρέσκα φασολάκια,  1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματίνια, μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό,  2 φιλέτα φρέσκο σολομό   Για τη σάλτσα:   1/3 φλ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα ), λίγες σταγόνες ξύδι, λίγο αλάτι   Εκτέλεση Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3'-4'.   Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1'-2' να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.   Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25' περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.   Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5'-7'. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10'.   Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6'-7 ´ συνολικά.   Για την βινεγκρέτ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.   Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες -κομματάκια σολωμού, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.   Πηγή: www.argiro.gr
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ